NUMARUL
207-208

NIRO Investment Group

În plin elan constructiv

Reporter: editura February - 14 - 2020
Cu fiecare zi, povestea merge mai departe. Cu fiecare an, scriem istorie. O istorie în care am stabilit noi standarde în business și în care am dus la bun sfârșit proiecte care au schimbat sute de destine și au contribuit la dezvoltarea economiei românești.
 
NICOLAE  DUMITRU
președinte al NIRO Investment Group
 
Grupul NIRO este un business cu capital integral privat, iar în cei 26 de ani de la înființare s-a dezvoltat în mod contant, ajungând să cuprindă 10 societăți comerciale, 2 fundații umanitare și peste 600 de angajați. Anul 2020 va continua trendul crescător atât din punctul de vedere al dezvoltării grupului, al investițiilor, dar și în ceea ce privește managementul proiectelor și al acțiunilor caritabile.
Am continuat să investim în industria ospi­talității, demarând lucrările pentru Grand Hotel du Boulevard, o adevărată bijuterie arhitecturală care se va redeschide sub prestigiosul brand Corinthia. Deși procesul a fost unul minuțios, l-am parcurs etapă cu etapă. O echipă formată din arhitecți locali și consultanți externi a finalizat proiectarea structurii și instalațiilor.
Una dintre cele mai importante faze în economia acestui proiect este finalizarea designului pentru camera de probă și a spațiilor publice, devenind unul dintre cele mai elegante hoteluri din Europa. Echipa noastră s-a mărit și a devenit mai puternică, atunci când ni s-a alăturat dl. Jean Pierre Mifsud, viitorul director general al hotelului, preluând această poziție după ce a condus timp de peste 4 ani hotelul Corinthia din Budapesta. În acest an vom termina lucrările de consolidare, cele de modificări structurale si lucrările de instalații, după care vom începe amenajările interioare. În prima parte a anului viitor vom finaliza amenajarea camerei model.
Dacă în cazul Corinthia vorbim despre o clădire simbol a Bucureștiului, pe care o remodelăm în standardele contemporane internaționale de hotel de 5 stele luxury, în cazul „Expo Tower” vorbim despre un proiect dezvoltat de la zero. Am continuat în forță lucrările pentru ceea ce va fi cel mai înalt hotel din Capitală și care va opera sub celebra marca Swissotel, aparținând grupului ACCOR. Următorul pas al acestei colaborări a fost parcurs când am semnat contractul de operare pentru Swissotel București, parafându-se în acest fel un parteneriat puternic pentru următorii 20 de ani. Vom finaliza lucrările de suprastructură în 2020, an în care clădirea va ajunge la înălțimea ei finală. Aflat în zona de nord a orașului, deschiderea sa este programată pentru 2022. Cu 26 de niveluri și 85 metri înălțime, Swissotel va domina atât la propriu, cât și la figurat, în peisajul modern al Bucureștiului. 
Modernizarea Niro Office Building este un proiect important. Aflată în zona centrală a Capitalei, cu o suprafață de 4500 metri pătrați contruiți, sediul Niro Investment a fost remodelat și modernizat. Clădirea găzduiește sediile unor companii prestigioase din advertising, comunicare și management. Istoria acestei clădiri începe în 2003, când s-a pus prima piatră la temelie. Schimbările sunt semnificative: a fost refăcută complet hidroizolația, au fost remodelate spațiile, iar sistemul de climatizare a fost schimbat. Configurația sediului este una cu totul nouă. Lucrările odată terminate îndreptățesc situarea Niro Office Building în rândul celor mai moderne clădiri de birouri din București. 
Continuă deopotrivă și reconstrucția și modernizarea Complexului Comercial „Dragonul Roșu”. Procesul de modernizare va continua și în următorii 2 ani, ceea ce presupune un efort susținut al echipei noastre, dar și investiții de peste 10 milioane de euro. „Dragonul Roșu” și-a câștigat în timp statutul de necontestat de pol al comerțului în România și în regiune. Acest statut se traduce prin 5.000 de magazine, 10 pavilioane construite pe 60 de hectare, dar și prin cei 20 de mii de clienți care trec zilnic pragul Complexului. Investițiile majore din acest an consolideză această poziție prin modernizarea clădirilor și a spațiilor comerciale, dar și extinderea acestora.
Și nu ne vom opri aici. În 2020, corpurile clădirii Dragonul 1, Mega Shop și Dragonul 8 vor fi finalizate, urmând ca în 2021 să fie modernizate și celelalte pavilioane. Vom demara un alt proiect de amploare, care va fi integrat in Platforma Comercială Dragonul Roșu. Dezvoltat pe șase hectare de teren, cu o suprafață construită de mai mult de 25.000 de metri pătrați, noul Shopping Center va avea în componență trei zone: în prima vor funcționa un hipermarket și magazine ale unor discount-retaileri de renume internațional, recunoscuți pe piața românească; cea de-a doua se va desfășura pe un spațiu impresionant, dedicat shoppingului en detail, unde vor fi comercializate produse din „Dragonul Roșu” en-gros și se va numi „Dragonul Roșu Retail”; a treia zonă este dedicată foodcourt-ului și divertismentului pentru copii, proiectul incluzând un spațiu de joacă de mari dimensiuni. Vom reuși, astfel, să facem din „Dragonul Roșu” o platformă comercială și imobiliară deschisă atât comerțului engros, cât și comerțului en-detail, dar și petrecerii timpului liber.
Investim în proiecte noi, ne dezvoltăm de la an la an, dar investim și în oameni, așa cum am făcut încă de la înființare. Un astfel de exemplu este Mănăstirea Ioan Evanghelistul, un lăcaș cu o personalitate impresionantă care, în ciuda faptului că este la mare distanță de lumea dezlănțuită, atrage foarte mulți tineri, elevi, dar și studenți ai marilor universități din țară.
Schitul a fost transformat dintr-o prelungire a mănăstirii, într-un Complex Monahal important. Proiectul de dezvoltare a complexului monahal va ajunge în etapa finală în următorii doi ani, cu lucrări de infrastructură semnificative.

Mănăstirea Ioan Evan­ghelistul de la Găbud este acum, datorită implicării Niro, un loc de alinare și reculegere pentru mii de suflete, așa cum este, de altfel, într-un alt colț de lume, și Biserica Românească din Nisa, ridicată cu sprijinul NIRO Investment Group.

Susținem proiecte culturale și sprijinim proiecte editoriale importante pentru istoria României. La fel de prezenți suntem și în organizarea unor evenimente și campanii umanitare, prilejuite de diferite zile importante. De pildă, „Susținem valori, susținem viitorul” este motto-ul din spatele campaniei „25 de copii, 25 de burse NIRO” prin care, timp de zece ani, 25 de copii talentați și dedicați pasiunii lor, cu posibilități limitate, vor primi burse a câte 1000 lei pe lună și vor fi sprijiniți de NIRO prin Fundația Umanitară „Sfântul Petru”.

Suntem de partea marii perfomanțe în sport. Trăim cu convingerea că implicarea și susținerea noastră va avea ca rezultat noi și noi perfermanțe ale sportivilor români. Și facem acest lucru încă de la echipele de juniori. 

Toate acestea ne îndreptățesc să susținem că în cei 26 de ani de la înființare, Grupul NIRO a devenit un business important. Suntem o echipă de oameni pro­fesioniști, care au construit proiecte profitabile, care au ridicat standardele în business, care pun umărul, zi de zi, la contrucția României contemporane. Și care, nu în ultimul rând, contruiesc împreună o poveste de succes. Iar povestea noastră merge mai departe.