NUMARUL
207-208

NIRO Investment Group

Alături de românii de peste hotare

Reporter: editura August - 9 - 2013

logo-niro-1Este de notorietate, de mulţi ani, faptul că „Niro Investment Group” şi-a creat propria politică în segmentul implicării sociale, contribuind activ la proiecte de sprijinire a unor cauze importante. Grupul „Niro Investment Group” a susţinut constant, prin aport financiar, evenimente, afirmându-şi prezenţa în numeroase acţiuni cu caracter social. De-a lungul timpului, au primit suport material cămine pentru copii, bătrâni, persoane cu dizabilităţi, au fost acordate burse pentru elevi cu posibilităţi materiale reduse, au fost susţinute şcoli, biserici, familii şi persoane cu probleme de sănătate sau cu probleme de subzistenţă, preşcolari, ş.a. De asemeni mişcarea sportivă a simţit din plin susţinerea materială din partea „Niro Investment Group”.

În acelaşi context se înscrie şi editarea unei serii de publicaţii dedicate românilor care trăiesc şi lucrează în străinătate, în special în state europene. Astfel, la iniţiativa preşedintelui Grupului de firme „Niro Investment Group”, dl. Nicolae Dumitru, revista „Balcanii şi Europa”, din cadrul „Niro Investment Group”, realizează un ciclul de suplimente dedicate românilor de peste hotare, ajuns la cea de-a XII-a ediţie. Aceste publicaţii şi-au propus de la bun început să reflecte problematica atât de complexă a compatrioţilor noştri care au plecat să muncească departe de casă şi care, luându-şi soarta în propriile mâini, au devenit factori majori de progres atât pentru ţările în care se află, cât şi pentru România, prin sumele semnificative în valută trimise familiilor care au rămas în ţară. Ei îşi aduc un aport important la evoluţia economică din Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa, Belgia sau Olanda, aspect recunoscut ca atare de autorităţile acestor state. În acelaşi timp în ciuda tratamenului discriminatoriu, a presiunilor şi nedreptăţilor, toate acestea dublate de contextul economic nefavorabil la nivelul întregului continent, ei continuă să muncească responsabil, să-şi demonstreze profesionalismul, mulţi dintre ei făcând cinste României prin edificarea unor cariere remarcabile.

Acestea sunt câteva dintre considerentele care au stat la baza publicării seriei „Români peste hotare”, sprijinită în mod direct de Grupul „Niro Investment Group”. Iar ecourile nu s-au lăsat aşteptate. Aceste publicaţii, difuzate conaţionalilor noştri din Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa, Belgia sau Olanda, au fost şi continuă să fie apreciate fiind de un real folos compatrioţilor noştri care se află la muncă în străinătate. Ei consideră că pot, prin intermediul acestor publicaţii, să păstreze o mai bună legătură între comunităţi, dar şi cu ţara-mamă. Cu atât mai mult cu cât întoarcerea acasă a devenit o stare de spirit, în continuă creştere.