NUMARUL
205-206
Președintele formațiunii PLUS, Dacian Cioloș, precum și Renew Europe, au apreciat Rezoluția Parlamentului European cu ...
Datele cele mai recente ale Eurostat pun în evidență faptul că unul din șase adulți ...
În Bosnia-Herțegovina se înregistrează un fenomen cutremurător din perspectiva percepției autorităților vizavi de istoria recentă, ...
Relațiile internaționale par să se fi conformat și ele rigorilor impuse de protocoalele scrise sau ...
PROLOG. Când am întors ultima pagină a volumului ,,ANUL ZERO 1945, O ISTORIE”, eram la ...
Ca urmare a liberalizării politicii românești față de Occident, în anul 1971, împreunpă cu alte ...
Fondată la 4 aprilie 1991, înainte cu câteva luni de proclamarea independenței Republicii Moldova, revista ...
Imaginea savantului Nicolae Iorga în memoria colectivă a poporului român este copleșitoare. Practic, ea întruchipează ...
De-a lungul timpului, personalități publice considerate reprezentative și cu mare anvergură au fost desemnate de ...
II. Căldură, mișcare, interese militare Rege printre combustibili, petrolul încă face să se învârtă roțile economice, ...
Potrivit celebrului „ceas al sfârșitului” - numărătoare simbolică a clipelor care despart omenirea de un ...
Statisticile internaționale referitoare la modul în care guvernele și politicienii au gestionat situațiile de urgență ...
Dincolo de biografiile romanțate și de personajele spioni care umplu volumele și cinematografia există destine ...
Digitalizarea accelerată a politicii are o mulțime de fațete, iar liderii din toată lumea se ...
Motto: „Vox populi, vox Dei”*     Ca și altădată, doi cumetri, profitând de noul regim acordat supraviețuitorilor ...
Datoriile moștenite după destrămarea fostei Iugoslavii de statele balcanice care și-au declarat independența au fost ...
SUPLIMENT SPANIA

Hofigal – o firmă românească vindecă Europa

Reporter: editura June - 28 - 2012

Ultimii ani au consemnat pentru compania „Hofigal” un val de premii binemeritate: Premiul Internaţional al U.E., din 2009, obţinut de preşedintele companiei, Ştefan Manea: „Diplomă, medalie şi trofeu pentru calitatea înaltă a produselor realizate – Calitate Europeană”; nenumărate medalii de aur, argint şi bronz pentru participări succesive la Salonul Internaţional de Invenţii Geneva, Salonul Internaţional de Invenţii Bruxelles, Salonul Internaţional de Invenţii Bucureşti, ş.a.

Mai cu seamă în ultima vreme cititori ai revistei „Balcanii și Europa” răspândiți în Europa și nu numai, ne-au scris solicitându-ne amănunte referitoare la rezultatele cu adevărat uimitoare obținute de produsele exclusiv naturale, de proveniență românească, ce au contribuit la însănătoșirea a mii și mii de oameni. Ele se datorează renumitului complex românesc „Hofigal”, sub conducerea ing. chimist Ştefan Manea. Este în prezent cea mai mare companie românească de cultivare şi prelucrare a plantelor medicinale indigene, certificat de recunoaşterea internă şi internaţională. Impresionantul bilanţ de premii şi brevete obtinute în ţară si străinătate vorbeşte de la sine despre valoroasa experienţă în crearea şi conducerea unor obiective din domeniul chimiei de vârf – medicamente şi materii prime de bază – cu care Ştefan Manea a dus „Hofigal” pe un prestigios loc în rândul companiilor cu profil asemănător.

Dacă în 1990 „Hofigal” ieşea pe piaţa de profil cu trei produse, astăzi compania numără 500 de produse fabricate, binecunoscute pentru calităţile lor. Această evoluţie are la bază cercetarea continuă desfăşurată de Ştefan Manea, alături de specialiştii „Hofigal”, care participă cu lucrări de mare valoare în domeniu la numeroase conferinte şi simpozioane internaţionale menite să ducă mai departe binefacerile produselor naturale. Rezultatul muncii acestui colectiv de specialişti s-a concretizat în lucrări şi produse prezentate, printre altele, la Simpozionul Internaţional de Etnofarmacologie de la Leipzig sau la Expoziţia de Produse Cosmetice de la Atena, precum şi în ţară, la Simpozionul Internaţional „Avantajele strategice ale tehnologiei informaţionale şi transferul de tehnologii în economia românească”, la cel de-al III- lea Congres Internaţional al AMAA – Asociaţia de Medicină Anti-Aging, toate la Bucureşti ş.a.

În spatele tuturor acestor realizări se află profesionalismul, dăruirea, competenţa şi patriotismul lui Ştefan Manea, cel care a dăruit semenilor puterea vindecătoare a naturii.

 

Vindecă, ameliorează, învinge durerea

Dea lungul existenţei milenare a omului, plantele au constituit principala sursă desupravieţiure, atât în ceea ce priveşte alimentaţia, cât şi în vindecarea sau ameliorareaunor simptome, ori pentru scurtarea duratei unor boli.

SALICILOL NATURAL, „o minune terapeutică”. În comparaţie cu medicamentele produse prin sinteză chimică, preparatele obţinute din plante par să acţioneze mai eficient, sunt mai bine tolerate de organism, nu sunt toxice în dozele recomandate. Pornind de la aceste considerente, prestigioasa companie „Hofigal” a venit cu încă un produs de excepţie: SALICILOLUL, sau „aspirina naturală”.

Se cunoaşte că aspirina a apărut la începutul secolului XX şi apoi, timp de optzeci de ani, nimeni n-a ştiut cum aceasta reduce durerea. Odată misterul acţiunii aspirinei dezlegat, ea devine „soluţia” pentru milioane de suferinzi de artrită sau alte procese inflamatorii, şi astfel începe consumul intens al acesteia. Ulterior, s-a dovedit că toate aceste produse prin sinteză chimică (antiinflamatoare) pot aduce prejudicii organismului. Aşa a apărut SALICILOL, care, spre deosebire de toate „variantele” de sinteză a numeroase produse comerciale, nu are reacţii secundare şi este foarte bine tolerat. De altfel, „aspirina naturală” se numără printre cele mai vechi mijloace de combatere a febrei şi a durerilor. Efectele ei benefice sunt cunoscute încă din jurul anului 400 î.H., datorită observaţiilor lui Hippocrate, „părintele medicinei”, care recomanda utilizarea pulberii din coajă de salcie „pentru scăderea temperaturii corpului şi diminuarea durerilor la naştere”.

SALICILOL NATURAL, prin conţinutul bogat în salicină, acţionează selectiv, fără să irite mucoasa gastrică şi fără să determine apariţia unor tulburări funcţionale ale tractului gastrointestinal. Ajuns în circulaţia sanguină, îşi exercită acţiunea benefică antiinflamatoare, antipiretică şi analgezică, fără să aibă efecte adverse. Produs 100% natural, aşa cum compania „Hofigal” şi-a obişnuit clienţii, SALICILOL posedă proprietăţi antipiretice şi antinevralgice, nu irită tubul digestiv, protejează ficatul, susţine sănătatea tractului respirator şi sănătatea aparatului cardiovascular. Este un remediu natural uşor asimilabil şi benefic pentru calmarea durerilor musculare şi articulare, durerilor de cap, contracturilor musculare, pentru ameliorarea puseelor reumatice, a proceselor inflamatorii cronice, a stărilor febrile, răcelii, stărilor gripale, dezinfectarea căilor respiratorii, fluidifierea secreţiilor bronşice şi calmarea tusei.

HOF LIPOMIN, ajutor benefic împotriva unor afecţiuni. Constantă convingerii că natura oferă în continuare nenumărate variante terapeutice, încă neexploatate suficient, binecunoscuta companie „Hofigal” îşi canalizează continuu resursele şi eforturile de cercetare spre binefacerile produselor naturale. HOF LIPOMIN este unul dintre cele mai noi exemple de produse benefice, în buna tradiţie a companiei. Compoziţia produsului HOF LIPOMIN (care face obiectul unei cereri de brevet de invenţie) este deosebit de complexă şi cuprinde atât produse de origine vegetală, cât şi produse minerale (fiecare comprimat conţine extract de topinambur, concentrat degresat de in, ulei de in, extract concentrat de usturoi, extract selecţionat de praz, alături de săruri minerale). Fiecare dintre aceste elemente contribuie la ceea ce este acest produs: imunostimulator, antioxidativ, antitoxic, tonic, întăritor, revitalizant, cu acţiune antiinflamatoare, cardioprotectoare, de reducere a grăsimilor din sânge şi de reglare a tranzitului intestinal. HOF LIPOMIN contribuie semnificativ la refacerea celulară, fiind foarte util în diverse afecţiuni, dar şi pentru menţinerea unui organism puternic şi sănătos. Dacă luăm doar exemplele prazului şi usturoiului care intră în compoziţia HOF LIPOMIN, ne dăm seama de „plaja” de binefaceri pentru organism pe care le aduce acest produs compus din elemente cunoscute şi apreciate încă din antichitate, citate de Hipocrate, Aristofan, Dioscoride sau Galen, dar şi mai târziu, de Paracelsus şi chirurgul Ambroise Paré. Printre ele se numără scăderea trigliceridelor, echilibrarea dietei, prevenirea şi combaterea aterosclerozei, optimizarea nivelului colesterolului din organism sau împiedicarea pierderii elasticităţii vaselor sanguine. Avem, astfel, o imagine a considerentelor ştiinţifice care au stat la baza creării, de către „Hofigal”, a unui produs alcătuit din atâtea elemente benefice.

Aducându-le laolaltă sub titlul HOF LIPOMIN, „Hofigal” lansează încă un ajutor preţios pentru cei care îşi doresc să treacă mai repede peste urmele unor afecţiuni, să-şi sprijine organismul în lupta cu agresiunile exterioare ale vieţii moderne, să se păstreze sănătoşi şi în formă.